Wijn

We vertellen je graag meer

Ruime keuze kwaliteitswijnen

Ons wijnassortiment is ruim en in iedere prijsklasse is er een goede wijn te verkrijgen. Martijn en Erica bezochten verschillende wijngaarden, lees hier hun ervaringen en overige informatie over de wijngaarden.

Erica's favorieten
19,99

Zuidam Velvet Dream

9,95

Appassilento

10,99

Neropasso

38,95

Primus Malbec of Chardonnay

Salentein

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. De wijngaarden van Salentein kennen echter een lange geschiedenis. Bodegas Salentein bestaat uit drie verschillende wijngaarden. Dit zijn wijngaard San Pablo, Wijngaard La Pampa en Wijngaard El Oasis. Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Hier bevinden zich meer dan 900 wijnhuizen met in totaal meer dan 150.000 hectares aan wijngaarden.

Meer informatie

Farina

Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Italië. Wijnhuis Farina is begin 19e eeuw opgericht door Remo Farina en klein gestart met niet meer dan 20.000 flessen. Tegenwoordig staat Claudio Farina samen met zijn nicht aan het roer en hebben ze maar liefst één miljoen flessen. De wijnen worden met nieuwe technologieën gemaakt waarbij de traditionele stijl van wijn maken niet vergeten wordt!

Martijn is geen onbekende bij het bedrijf Farina. In 2018 was Martijn als één van de eerste Wijnkringleden samen met een paar andere collega’s bij de oogst van Farina. Tijdens dit bezoek zijn diverse wijnen geproefd en is er veel kennis overgedragen. Martijn en Erica waren overtuigd van de kwaliteit van de wijnen, de kracht van de familie Farina en de rijke geschiedenis van dit mooie wijnbedrijf. Daarom besloten ze alle wijnsoorten van Farina op te nemen in hun assortiment. En voor diegene die ooit Farina wil bezoeken: in een van de kelders van Farina ligt nog steeds een vat met de handtekening van Martijn erop!

Meer informatie

Errazuriz

Ruim 140 jaar produceert het befaamde Chileense wijnhuis Viña Errázuriz prachtige kwaliteitswijnen. Het bedrijf is opgericht in 1870 door pionier, ondernemer en politicus Don Maximiano Errázuriz. Zoon Rafaël bouwde het imperium van zijn vader uit waardoor Viña Errazuriz uiteindelijk 700 hectare aan wijnranken besloeg. Tegenwoordig wordt Viña Errazuriz geleidt door Eduardo Chadwick Errázuriz, vijfde generatie die afstamt van Maximiano.

De onherbergzame omgeving, honderd kilometer ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago, vormt vandaag de dag nog steeds het perfecte decor voor wijnbouw. Het milieu in combinatie met de vochtige bries afkomstig van de Stille Oceaan zorgen voor perfecte condities van de wijnen.

Eduardo vertrouwt bij het produceren van wijn naast de kennis van zijn familie, ook op die van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld. Dankzij de Franse achtergrond van de wijnmaker hebben de wijnen van Errázuriz een meer klassiek Europees karakter ten opzichte van andere Chileense wijnhuizen. Hierdoor ontstaan prachtige karaktervolle en complexe wijnen. Nog steeds onder hetzelfde motto waarmee Maximiano in 1870 zijn eerste wijngaard plantte: ‘From the best land, the best wines’.

Meer informatie

Ramón Bilbao

Bodegas Ramón Bilbao werd opgericht in 1924 door Ramón Bilbao Murga. Het wijnhuis Ramón Bilbao werd van generatie op generatie doorgegeven totdat het laatste lid van de familie Bilbao in 1966 overleed. Het bedrijf werd in 1972 omgezet tot een vennootschap met nieuwe aandeelhouders. De aandeelhouders zetten het werk van Ramón Bilbao voort. De focus lag hierbij op het maken van kwalitatief volle wijnen. In 1999 nam het familiebedrijf Diego Zamora , SA, het wijnhuis Ramón Bilbao over. Diego Zamora, SA, is een van de grootste drankenproducenten in Spanje en eigenaar van de bekende Spaanse likeur: ‘Licor 43’.

De belangrijkste handelskenmerken van het huidige Ramón Bilbao zijn de ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, innovatie en inachtneming van Rioja tradities. Een traditie is bijvoorbeeld het gebruik van oude technieken, zoals het gebruik van oude vaten van Amerikaans eikenhout in plaats van de nieuwe Franse eikenhouten vaten. Geen koeling tijdens het gisten is ook een voorbeeld van een oude Rioja traditie.

De wijnen van Ramón Bilbao worden gemaakt van druiven afkomstig van de beste landgoederen en wijngaarden. De mensen die de druiven verbouwen geven veel aandacht en liefde aan de druiven en het verbouwen ervan.

Meer informatie

Domaines Paul Mas

De overgrootvader van Jean-Claude Mas, kocht in 1892 de eerste wijngaard in de buurt van Montagnac. Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt hij samen met verschillende boeren waardoor het bedrijf nog eens 1312 hectare extra tot haar beschikking heeft. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems.

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is erop gericht de typiciteit van de bodem en het druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.

In de zomer van 2019 hebben Martijn en Erica Domaines Paul Mas bezocht. En niet zonder reden. Het is één van de eerste wijnbedrijven die sinds de oprichting van Wijn & Whiskyhuis Nijverdal in 2013 op de planken stonden. Toen der tijd sloeg het nog niet meteen aan bij de consument. Martijn en Erica zijn altijd overtuigd gebleven van de kwaliteit van Domaines Paul Mas. Daarom besloten ze in 2019 Paul Mas opnieuw op te nemen in hun assortiment. En nu is het niet meer weg te denken bij Wijn & Whiskyhuis Nijverdal!

Slijterijen vallen onder de levensmiddelenbranch en mogen hun winkels open houden.

Onze winkel is dus open. Wij zien u graag!