Bier

Puur & verrassend

Een uniek assortiment speciale bieren

Voor ons bierassortiment geldt dat het vooral naar bier moet smaken. Dus niet met allerlei toevoegingen van zoetstoffen en fruitsoorten. Als Untappd Geverifieerde Locatie zijn wij makkelijk te volgen. Je kan ons assortiment via de app bekijken en je krijgt meldingen zodra wij nieuwe bieren invoeren.

En dat is zeker wel nodig, wij hebben meer dan 400 verschillende speciaal bieren en wisselen vaak van assortiment. Altijd op zoek naar nieuwe bieren en altijd op zoek naar wat moois. Natuurlijk hebben wij een paar iconen die voor ons niet weg te denken zijn uit ons assortiment. Lees hieronder over deze iconen en onze ervaringen toen wij verschillende brouwerijen bezochten. Kijk, en volg ons op Untappd voor ons assortiment en de laatste aanwinsten.

Erica's favorieten
39,99

Seizoens Bierbox

Arpus

Pühaste

28,99

Tanqueray Gin

Gouden Carolus

In 1872 bouwt de familie Van Breedam een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse voor de Mechelse glorieperiode zijn de basis voor de terugkeer naar het brouwen van speciale bieren.

In 1990 neemt Charles Leclef van de 5e generatie de brouwerij over en wordt het gebouw gerestaureerd. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend. Ook werd in dit jaar een volwaardige whisky-stokerij opgebouwd en in gebruik genomen.

Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. De brouwzaal bestaat uit drie ketels uit 1946 en een wortfilter uit 2014. De ketels zijn vervaardigd uit roodkoper en zijn met de hand gehamerd tot de bestaande vormen. De capaciteit bedraagt 3000 kg storting. Hiermee werden er vroeger brouwsels van 250 tot 300 hl pils vervaardigd. Vandaag brouwen zij 110 hl per brouwsel gezien de huidige bieren van een veel hogere densiteit zijn.

Brouwerij Het Nest

Toen Brouwerij Het Nest eind 2000 startte met een besloten bierproefclub, hadden ze niet durven dromen dat ze 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog ‘de Orde van de Zatte Mus’ met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest.

Tijdens het proeven groeide de interesse voor Het Nest in alles wat met bier te maken heeft, ze proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond bij Brouwerij Het Nest het gevoel: ‘Dat kunnen we misschien zelf wel beter’. Daarom besloten ze een eigen brouwerij te bouwen. In het voorjaar werd er hard gewerkt om de brouwerij tegen de zomer van 2015 operationeel te hebben. Eind juli konden ze de eerste biertjes in eigen ketels brouwen. Naast een hypermoderne brouwinstallatie van 30 hl, gist- en lager tanks van 60 hl en 120 hl en een eigen bottellijn beschikken ze over een kelder voor de vatgerijpte bieren.

Pühaste

In 2011 werd in een zomerhuisje Pühaste Village, Valga County door Eero het eerste bier gebrouwen. Kwaliteit staat voorop bij deze brouwerij! Mooi bier met een goede prijskwaliteit verhouding. Geen wonder dat deze brouwerij op Untappd zo goed scoort.

Momenteel is Pühaste gevestigd in Tartu, sinds september 2016. Eero is nu Hoofd Brouwmeester van deze mooie Craft Brewery.

Vaak zie je dat een brouwerij sterk is in 1 stijl. Dit is bij Pühaste wel anders, of het nu hun uitmuntende Silverlabels zijn, een IPA of een sour allemaal even goed.

Trouwens….heb je wel eens een Sour Ale geprobeerd bij warm weer?!
Wat een verfrissing. Je drinkt het wel anders dan ‘gewoon’ bier, neem kleine slokjes. En is het je eerste zure biertje? Deel het dan eens met een vriend. Eenmaal gewend aan de smaak van Sour Ale bieren, gaat er ook in deze categorie een wereld voor je open.