Bier

Puur & verrassend

Een uniek assortiment speciale bieren

Voor ons bierassortiment geldt dat het vooral naar bier moet smaken. Dus niet met allerlei toevoegingen van zoetstoffen en fruitsoorten. Als Untappd Geverifieerde Locatie zijn wij makkelijk te volgen. Je kan ons assortiment via de app bekijken en je krijgt meldingen zodra wij nieuwe bieren invoeren.

En dat is zeker wel nodig, wij hebben ongeveer 200 verschillende speciaal bieren en wisselen vaak van assortiment. Altijd op zoek naar nieuwe bieren en altijd op zoek naar wat moois. Natuurlijk hebben wij een paar iconen die voor ons niet weg te denken zijn uit ons assortiment. Lees hieronder over deze iconen en onze ervaringen toen wij verschillende brouwerijen bezochten

Erica's favorieten
7,69

Dessert In A Can

4,19

Amundsen Neipa

3,99

Cigar City Brown Ale

39,99

Seizoens Bierbox

Gouden Carolus

In 1872 bouwt de familie Van Breedam een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse voor de Mechelse glorieperiode zijn de basis voor de terugkeer naar het brouwen van speciale bieren.

In 1990 neemt Charles Leclef van de 5e generatie de brouwerij over en wordt het gebouw gerestaureerd. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend. Ook werd in dit jaar een volwaardige whisky-stokerij opgebouwd en in gebruik genomen.

Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. De brouwzaal bestaat uit drie ketels uit 1946 en een wortfilter uit 2014. De ketels zijn vervaardigd uit roodkoper en zijn met de hand gehamerd tot de bestaande vormen. De capaciteit bedraagt 3000 kg storting. Hiermee werden er vroeger brouwsels van 250 tot 300 hl pils vervaardigd. Vandaag brouwen zij 110 hl per brouwsel gezien de huidige bieren van een veel hogere densiteit zijn.

Brouwerij Het Nest

Toen Brouwerij Het Nest eind 2000 startte met een besloten bierproefclub, hadden ze niet durven dromen dat ze 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog ‘de Orde van de Zatte Mus’ met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest.

Tijdens het proeven groeide de interesse voor Het Nest in alles wat met bier te maken heeft, ze proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond bij Brouwerij Het Nest het gevoel: ‘Dat kunnen we misschien zelf wel beter’. Daarom besloten ze een eigen brouwerij te bouwen. In het voorjaar werd er hard gewerkt om de brouwerij tegen de zomer van 2015 operationeel te hebben. Eind juli konden ze de eerste biertjes in eigen ketels brouwen. Naast een hypermoderne brouwinstallatie van 30 hl, gist- en lager tanks van 60 hl en 120 hl en een eigen bottellijn beschikken ze over een kelder voor de vatgerijpte bieren.

BrewDog

De Schotse oprichters van BrewDog, Martin Dickie en James Watt, raakten verveeld van de industrieel gebrouwen bieren die de markt domineerden. De twee mannen namen het heft in eigen handen en besloten in april 2007 hun eigen bier te gaan brouwen. De missie die vandaag de dag nog hoog in het vaandel staat is om andere mensen te inspireren en de passie van speciaal bier over te laten brengen. Alles binnen BrewDog draait om de kracht van onafhankelijkheid, de gemeenschap en de positieve krachten die een door mensen gedreven bedrijf kan losmaken om van de wereld een mooiere plek te maken.

BrewDog groeide explosief en werd snel enorm succesvol, waardoor Martin en James op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Deze locatie werd Ellon, 25 kilometer ten noorden van Aberdeen. Het is een van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke brouwerijen ter wereld. De brouwerij van BrewDog beschikt over een progressief warmte-terugwinsysteem dat het energieverbruik drastisch vermindert en alleen gebruikmaakt van lokale producten. In 2017 opende BrewDog ook nog een brouwerij in Columbus, Ohio en recentelijk in 2019 een brouwerij in het Australische Brisbane.

Iedere Schotlandreis wordt door Martijn en Erica bij het BrewDog café DogHouse afgesloten met een lekkere lunch en een pint bier. Totdat er in 2018 zich de gelegenheid voordoet om de brouwerij van BrewDog in Ellon te bezoeken. Vanaf de weg lijkt het een kleine brouwerij en ook als je dichterbij komt zie je nog niet hoe groot BrewDog eigenlijk is. Totdat je rondwandelt en via allerlei snelle wegen een aantal kilometer aflegt om de lager tanks te zien!